שאלה מאת: חנן אפריאט
פ"ש עומד להוציא שומה לפי הרשום בתדריך הכלכלי , וקובע שיעור ח"ג הינו 20% מן הפדיון. אם תוכלו להפנות אותי לתדריך מעודכן, או תוצאות משפטיות של דיוני שומה בנושא - אודה לכם מראש. חנן
התשובה:
5600
מסעדות איטלקיות
קווי הנחיה כלכליים ‑ מס הכנסה
קווי הנחיה – מסעדות איטלקיות (לשנת 2005)
מסעדות איטלקיות - ענף מס' 5600
(ענף ישן - 5701)
 
 
סוגי מסעדות איטלקיות
 
המסעדות האיטלקיות מתחלקות לשני סוגי מסעדות:
 
א.            מסעדה אקסקלוסיבית
 
מסעדה המרוהטת בסגנון מודרני ובעיצוב חדיש. במסעדה כזו נמצא מבחר גדול של יינות איטלקיים וקיים בה מושג של "יין הבית" המוגש בקנקנים.
 
ב.            מסעדה רגילה
 
מסעדה המרוהטת בסגנון פשוט. לפעמים נמצא בה דלפק הפונה החוצה, למכירת פיצות.
 
 
פדיון
 
הפדיון במסעדה האיטלקית מושפע מסוג המסעדה, מיקומה ורמת המחירים בה.
 
היות ורמת המחירים מייצגת את סיווג המסעדה, ניתן להבחין בשני סוגי מסעדות מסווגות לפי רמת המחירים.
 
רמות המחירים לארוחה ממוצעת (*)
 
שנת מס מסעדה אקסקלוסיבית מסעדה רגילה
2000 128 - 110 103 - 90
2001 133 - 114 107 - 93
2002 139 - 119 112 - 97
2003 143 - 122 115 - 100
2004 146 - 124 117 - 102
2005 149 - 126 119 - 104
 
 
(*) ארוחה ממוצעת כוללת: מנה ראשונה, מנה עיקרית, מנה אחרונה ויין או שתיה קלה.
 
פדיון לעובד (בש"ח)
 
שנת מס מסעדה אקסקלוסיבית מסעדה רגילה
2000 1,132,790 - 910,460 1,165,790 - 755,050
2001 1,175,840 - 945,060 1,210,090 - 783,740
2002 1,229,930 - 988,530 1,265,750 - 819,790
2003 1,264,370 - 1,016,210 1,301,190 - 842,740
2004 1,287,130 - 1,034,500 1,324,610 - 857,910
2005 1,311,590 - 1,054,160 1,349,780 - 874,210
 
 
הערות לטבלת הפדיון לעובד
 
1.      מסעדה עם רמת מחירים הקרובה יותר לתחום העליון של רמת המחירים המתאימה למסעדה מאותו סוג, תשאף לתחום העליון של הפדיון.
 
2.      עובד הינו כל עובד במסעדה, ללא קשר לעיסוקו.
 
3.      במסעדות שהעובדים מועסקים בשתי משמרות, יש לחלק לשניים את סה"כ מספר העובדים, על מנת להגיע למספר העובדים המשוקלל, לצורך חישוב הפדיון.
 
פדיון למסעדה יחושב בדרך הבאה:
 
 
פדיון לעובד x מספר עובדים (משוקלל) = פדיון לעסק
 
 
תצרוכת החומרים
 
במסעדות אקסקלוסיביות: 17% - 20%
במסעדות רגילות: 22% - 24%
 
 
אחוז החומר כולל פחת ותבלינים בכל שלבי הבישול.
 
 
הכנסה גולמית              -              תתקבל בניכוי תצרוכת החומר מהפדיון (לפי סוג המסעדה).
 
הכנסה נקייה -              תתקבל ע"י הפחתת הוצאות כלליות מההכנסה הגולמית.
 
הוצאות כלליות              -              ינוכו לפי מסמכים מתאימים.
כל הזכויות שמורות ללשכת יועצי מס בישראל
לשכת יועצי מס בישראל - רח' גולדברג 4 תל-אביב 61369, טל' 03-5608980, פקס' 03-5661573